måndag 4 oktober 2010

En paus i vardagens stress

När vardagen ligger på med stress på jobbet, kvällsjobb, helgarbete och allt det där som bara hopar sig som ketchup i en flaska och sen lossnar samtidigt, då är det oerhört skönt att träna ett karatepass.

Den träningen sker i en egen värld. Det "andra" utanför är långt borta, nästan så att det inte finns längre. Full fokus på att få handen rätt, höften rätt, katan rätt. Rörelse, tempo och puls. Fokus.

Skönt.

1 kommentar:

  1. Nu du! Säg till vilken helg som passar!
    /lillebror

    Sitter och fantiserar om att jag är vältränad. Dessutom inbillar jag min bror att han oxo kommer att vara det redan i höst.
    Eftersom han inte vill anta utmaningen att springa 21 km löpband före påsk så måste jag ju hitta på något annat. Förslaget blev hurtbullesemester med flärd. Flärden består i att vi inte tältar den här gången :-) Hur som helst

    72 km löpning längs götakanal

    BLÅ text saxat från http://www.gotakanal.se/sv/Gotakanal/products/51252/Tur-och-Retur-pa-Gota-kanal/

    Cykelsträcka: 72 km

    Helpension. Lätt cykling på bilfria vägar. Cykelpaketet är perfekt för barn. Önskar ni högre boendekomfort bor ni på Pensionat Prästgården, Brovaktarstugan, Hamnstugan eller Skolhotellet.

    i cykelpaketet ingår:


    2 övernattningar del i campingstuga exkl.sängkläder, 1 lunch, 1 lunchpaket, 2 middagar, 2 frukost, cykelkarta, färdbeskrivning, cykel(från 8 år) cykelservice(gäller hyrd cykel), kylväska 1st./2 pers.

    Men vem behöver cykel? Det är ju löpning vi vill träna! Hoppas de har buffé på middagarna ....


    Dag 1 Sjötorp - Töreboda (20 km)



    Cykelpaketet startar i Sjötorp där man hämtar ut sin cykel på Sjötorps Upplevelsecenter. Man cyklar utmed Göta kanal på bilfria vägar och intar sin lunch på Hajstorps Cafè som ligger 5 meter från slussarna. Färden fortsätter sedan till Töreboda. Här övernattar man båda nätterna,vilket gör det bekvämt med bagagekörning. Middag serveras på en av kanalens trivsammaste Restauranger Pensionat Prästgården i Töreboda. Övernattning sker i campingstugor utmed kanalen eller om ni har beställt högre boendekomfort bor ni på någon av Pensionat Prästgårdens anläggningar.

    Dag 2 Töreboda - Tåtorp - Töreboda (32 km)


    Efter frukosten cyklar du vidare mot Tåtorp. Vid Lanthöjden kan man bese den sju meter höga obelisken som markerar kanalens högsta punkt 91,5 m över havet. Vid Tåtorp vänder du färden mot Töreboda för middag och övernattning.


    Dag 3 Töreboda - Sjötorp (20 km)


    Efter frukosten cyklar du vidare mot slutmålet Sjötorp.


    Här avslutas cykelpaketet

    SvaraRadera