måndag 21 mars 2011

Köp skor billigt / för halva priset


Det finns en möjlighet att köpa träningsskor för halva priset jämfört med vad handeln i Sverige erbjuder. Det är enkelt och alla kan handla så. Strunta i de dyra svenska butikerna och handla på nätet inom europa från tex England. Kolla in startfitness.co.uk

Nu när snön smälter blev det dags för mig att köpa nya träningsskor för årets träning. Så vad gör jag? Jo, jag börjar klämma och känna i de vanliga sportbutikerna där jag brukar handla. Jag har alltid trivts med Asics 21XX och i år heter den 2160. Förutom den färg som finns för året, finns den oftast också i svart. Det är den jag siktar in mig på. Den kostar 1600:- i handeln.

En större kedja erbjuder därutöver också möjligheten att beställa via webben och sen hämta ut skorna i affären med ett något reducerat pris. Övriga butiker är rätt så homogena i sin prissättning, både i butik och på webben. I Karlstad där jag bor är det svårt att hitta ett par 47:or i butikshyllan. Jag vill gärna prova skorna innan jag köper. Ska de dessutom vara svarta så går det inte att hitta några här.

Nu hade jag en tjänsteresa till Kungliga huvudstaden. Sagt och gjort, jag gick in på Löplabbet. På Kungsgatan fanns inte rätt storlek, men på S:t Eriksgatan fanns ett par som las undan. Jag tog mig dit och skorna fanns!

Det var lite folk i butiken så jag snörde på skorna och fick löpstegen filmade i sedvanlig ordning. De kändes bra och allt så bra ut i slowmotion. Det fick bli en investering i de här skorna.

Nu hade jag lite för bråttom. Av två skäl. Jag upptäckte bägge när jag kom hem.

Det ena misstaget jag hade gjort var att inte titta tillräckigt noga på vilken beteckning skon hade. Det var inte 2160 skon jag köpt. Det var en 2150, dvs förra årets sko, till priset av årets sko. Handlaren såg glad ut när jag gick. Att ringa till affären är meningslöst, det är ingen som svarar. Så var det att handla på Löplabbet.

Det andra var att jag hade lite för bråttom. Det fanns en tanke som gnagde i huvudet några dagar. På nätet finns en firma som importerar samma skor och säljer dem för ungefär 1000:-. Hur kan de klara det? Borde inte jag kunna göra samma sak? Istället för att bara tänka ”Sverige” kanske jag borde tänka ”Europa”? Att beställa från ett företag utanför EU kan medföra tullar och annat, men inom EU borde ju funka?

I mitt webbsökande kom ett förvånande resultat på Google. Råd och Rön har redan tänkt klart i de här banorna. Här ifrågasätts starkt den prisbild som finns i Sverige och här finns också länkar till företag i England! Här är länken till Rån och Rön.

Klicka här för länk: Råd och Rön

Jag surfade runt på engelska webbsidor och letade priser, betalningssätt, konsumentskydd och fraktkostnader. De skor jag vill ha finns för £61.90 på startfitness.co.uk. De skickas rekommenderat med Royal Mail för £10, dvs totalkostnaden blir £71.90. I svenska pengar 735:- totalt. Kan det stämma? Jag kan få de skor jag vill ha hemskickade från England för mindre än halva priset, inkl frakt, än de jag handlade på Löplabbet. Dessutom får jag då årets modell och inte förra årets.

Det finns bara ett sätt att ta reda på det och det är att beställa. Jag har just skickat beställningen och leveransen ska komma inom 7-14 arbetsdagar. Jag återkommer med resultatet om/när skorna kommit. Är allt till belåtenhet kommer jag att handla så här i framtiden.

När jag väl lagt beställningen stämde jag av med några tränande individer hur de handlar skor. Inte alla men många handlar från samma engelska företag med kommentaren -"Då kan jag få 3-5 par skor till priset för ett par här". Deras erfarenheter vad goda.

Ps. Helt skiljs jag ändå inte från Löplabbet. Jag kommer att prova skor här även i framtiden, men köpet sker någon annanstans. Dåligt samvete? Nja, men då med tanke på de som limmat ihop skorna i Vietnam. De tjänar tydligen mindre per månad än vad jag sparar på att handla från England. I alla fall om jag får tro följande artikel:

Klicka för artikel från Råd och rön.

Mitt samvete säger mig att jag kanske borde hitta ett alternativt fabrikat, så att de som tillverkat de skor jag använder har det någorlunda rimligt. Kan en affär i Sverige visa mig ett sådant alternativ till en rimlig peng kanske jag kommer tillbaka helt och hållet. Ds.

/Magnus

3 kommentarer:

  1. Vad gör du med 2150-skorna? Blir det retur Löplabbet eller ska du varva 2150 med 2160 framöver?

    SvaraRadera
  2. 2150-skorna har "gått" några mil, så jag varvar dem. Det får helt enkelt bli läropengar. Däremot så har Löplabbet tappat mig som kund. Mina skor kommer hädanefter att inhandlas utomlands.
    /Magnus

    SvaraRadera
  3. Tack för detta inlägget, gjorde att jag hittade sidan startfitness. beställde ett par Asics Gel Kayano.
    hade nog aldrig köpt från deras sida om jag inte läst detta blogginlägg, hoppas nu på det bästa.

    Ett annat bra tips är att använda en sökmotor för att finna rabattkuponger, hittade en direkt som gav 10 procents rabatt.

    SvaraRadera