söndag 27 mars 2011

Köp skor billigt / för halva priset Del 2


Rätt storlek, rätt färg, rätt årgång, rätt pris och rätt modell. Skorna som jag beställde har kommit. De kom samma vecka som jag beställde dem. Allt stämmer och jag är nöjd.

Så här kommer jag att köpa mina skor framöver och jag kommer att rekommendera andra att göra likadant. Det var enklare än jag hade föreställt mig. Det jag funderade över innan jag beställde var om det var säkert att handla med kreditkort på nätet, hur mycket frakten skulle kosta, varför fler inte handlar så här och om det fanns något fuffens bakom.

Innan jag handlade med kreditkortet över nätet så frågade jag banken hur de såg på saken. Tvärt emot vad jag hade trott så såg min bankkontakt inga hinder med den här typen av köp. Genom att handla med kreditkortet finns tydligen också ett skydd för mig som konsument, som inte finns med rena betalkort. Den bank jag använder har ett system där kreditkortets chip och koddosa används vid nätköp. Jag kände mig säker på betalningsöverföringen när jag beställde.

Frakten framgick inte direkt på hemsidan. Det går att gå in på Royal Mails hemsida och se vad det kan kosta. I slutet av beställningsprocessen kom dock fraktkostnaden fram och jag visste exakt vad frakten skulle kosta innan jag gjorde beställningen.

Vetskapen om att det går att handla så här har funnits i löparkretsar ganska länge. Det framgår inte minst i olika diskussionstrådar i löparforum på nätet, tex jogg.se. Däremot verkar det vara mindre vanligt bland ”vanligt folk”. Jag har flera kollegor och vänner som har tränat och tävlat länge som inte känt till eller använt sig av den här möjligheten. En vanlig kommentar är att det känns otryggt att handla utomlands med kreditkort över internet. Jag ville heller inte få hem en gråsten i paketet. Innan jag beställde så hörde jag mig för med dem som hade erfarenhet av företaget jag beställde från, litade på att det som Råd & Rön rekommenderade var någorlunda tryggt och läste på ”trådar” i olika löpforum på nätet.

Nu när skorna är i handen och den sammanlagda kostnaden är mindre än halva butikspriset i Sverige (Inklusive flygfrakt!) så kan jag inte annat än rekommendera andra att göra likadant. En fördel att att det blir billigare att köpa skor. En annan är att priserna i butikerna borde påverkas om tillräckligt många handlar så här.

1 kommentar:

  1. Kollade priser på Camelpack. Betydligt under halva priset! Man får en mellan för 400-700 SEK

    SvaraRadera