onsdag 7 juli 2010

LCHF frukost - Wretmans minne


Det här är standardfrukosten som jag äter varje morgon, så även idag.

Så här blir den till:

½-1 msk smör smälts i stekpannan och får bli varmt utan att brynas för hårt. Ibland användet jag rapsolja när familjen protesterar mot stekos.

1 pkt bacon klipps ner i smöret. Det får steka ett tag och bitarna vänds. Matlagning ska ske med kärlek och omsorg. På sänkt värme får de knapersteka en stund. Jag sätter plattan på 1:an. Allt fett får vara kvar.

2 ekologiska ägg knäcks i en bunke och 0,5-1 dl grädde tillsätts tillsammans ev svartpeppar och fryst basilika. Det hela rörs ihop med en gaffal utan att vispas, det blir bäst om strimmor av vitan fortfarande syns.

Ägg och grädde hälls försktigt över beaconbitarna i stekpannan (låg värme). Det får stå en stund. Omeletten ”flippas ihop” den på en tallrik precis innan den stelnat på ytan (Den blir färdig när den legat dubbelvikt några minuter).

Gott till: Kaffe och mineralvatten. Någon grönsak. Kanske också lite crème fraiche.

Det här är min vanligaste frukost. Varje gång jag försöker få omeletten dubbelvikt på tallriken direkt från stekpannan sänder jag Wretman en tanke.

Ingredienser:
½ - 1 msk smör
1 pkt bacon (Så ekologiskt det nu går att få)
2 ekologiska ägg
1 nypa fryst basilika
1 dl vispgrädde
Ev. svartpeppar, gärna grovmalen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar