måndag 5 juli 2010

Hur mycket kan kroppen förändras under semestern?

Den frågan har nog många ställt. Först till sig själv och sedan på hyllan. Jag tar reda på svaret.

Hur tänker jag bära mig åt?

Jag har sju veckor på mig och måste prioritera. Det finns två saker som är viktigare än allt annat. Kosten och träningen. Just i den ordningen.

Mjaha, säger vän av ordning. Det var inget nytt. Frågan är om det behöver vara nytt. Kunskaperna för den kost jag tänker använda mig av finns sedan 1800 talet och utgår från hur kroppen fungerar. Jag kommer att äta mycket fett och proteiner i kombination med lite, lite kolhydrater. LCHF eller jägarkost. Namnet är oväsentligt. Jag vet att det fungerar.

Träning behövs också, men här lägger jag ambitionen på en rimlig nivå. Under semestern blir det tre konditionspass och ett styrkepass i veckan. Fler pass kommer jag inte att orka. Det får bli kvalitet i träningen istället. Konditionspassen fördelas på ett långpass, ett medellångt pass och ett intervallpass. Styrketräningen kör igenom hela kroppen


Målsättning

Vad ska jag nå för att vara nöjd? Tvättbräda och Hulkarmar? Njae, önska kan man ju alltid. Med ålderns vishet kommer realismen.

På de här sju veckorna ska jag minska 2,5 kilo i vikt och springa 7,5 km fem minuter snabbare än jag klarar idag. Helt klart rimliga mål. Jag är redan fettförbrännare, dvs det finns inga "vattenkilon" att tappa de första veckorna.

Allt utöver den här målsättnignen kommer att vara bonus. Når jag målet innan semestern är slut så fortsätter jag med samma kost och träning för att se hur långt jag kommer.


Nu och sen:

Jag sprang 7,5 km och 2,5 km slingorna i helgen. Tiderna för de rundorna får tjäna som utgångspunkt.

Nu, 5 Juli:
Vikt: 111,7 kg
Tid på 7,5 km: 53 minuter blankt.
Tid på 2,5 km: 15:03 min.

Sen, 23 Augusti:
Målvikt: 109,2 kg
Måltid på 7,5 km: 48 minuter.
Tid på 2,5 km: 13:54 min.

Under de här sju veckorna bloggar jag kost och träning. En målsättning utöver ovanstående är att hitta och samla nya recept. Under hösten blir bloggen en bra källa för egen del när det gäller att laga god mat. Den blir också bra att ha som underlag för inriktning av fortsatt träning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar