fredag 24 september 2010

Pannilampitestinen


Ikväll var det dags för höstens första pannlampspass. På jobbet är vi några som gått ihop och beställt lampor från dealextreme.com. Nu har de kommit, samtidigt som höstmörkret. Som ett barn på julafton öppnar jag paketet som beställts från ett företag i USA och levererats från Hong Kong. Vad finns däri?

Allt stämmer. Pannlampa, huvudband, förlängningssladd, laddare, accar mm. Det är bara att ladda på och ge sig ut. Känslan från forna julaftnar sitter kvar när jag får vänta några timmar på laddningen.

Min tidigare lampa är en Silva 480. Den är ok, men lite stor och med ett relativt stort batteripaket. Den har också vanliga glödlampor. Nu har jag lyxat till det med Cree LED. Genast blir lampan och batteripaketet mindre. Hur blir då ljuset?

Nu hade jag fuskat lite, jag visste ungefär vilket ljus som den ger. Erik har redan en sån här lampa och vi har gjort några pass ihop förra vintern. Jag kom ändå inte riktigt ihåg hur mycket ljus den här lilla lampan producerar.

Äntligen i skogen och "klick". Stigen badar i kritvitt ljus. Det blir verkligen ljust. Jag springer några kilometer. Lampan sitter bra i pannan utan att "guppa". Remstället fungerar. Batteripacket sitter bra i midjan, tur att vi beställde förlängningssladd. Jag tänker inte ens på att batteripacket sitter där.

Jämfört med Silvalampan är ljuset mer intensivt och vitt. Hela arrangemanget är mindre. Den här lampan har en väldigt stark ljusstråle i mitten av ljusbilden och sedan lite svagre ljus runt den. Jämfört med Silvalampan är ljuset mer koncentrerat så att det blir kraftigare i "mitten" och lite svagare i periferin. Den lyser på det jag vill se och jag är helnöjd.

En annan skillnad mot Silvalampan är att hundägarna som dyker upp på grusvägarna i mörkret skriker till.

Klicka på rubriken "Pannilampitestinen" ovan så kommer du till dealextreme

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar